Landstrøm gir mindre rigg-støy fremover

Skrevet av Ingvild Hookway Storm. Sist endret . i kategorien Aktuelt

Nå blir det mindre rigg-støy i Djupvika, bekrefter Havnesjef i Flekkefjord kommune, Petter Tagholdt. Oljeriggen er nå koblet til landstrøm fremfor å bruke støyende dieselaggregat, noe som også kommer miljøet til gode.

DOLPHIN

Avbildet: Dolphin Drilling riggen «Blackford» i opplag i Djupvika.

Tidligere i uken fikk kommunen meldinger om en del støy fra riggene i opplaget i Djupvika. Støynivået hadde sin bakgrunn i at en av de to riggene hadde fått nytt oppdrag, noe som krevde intensivt arbeid og stort mannskap for å få riggen klar. Nå er altså den gjenværende riggen koblet til landstrøm, slik at man kan forvente mindre støy fremover.

Det vil fortsatt være aktivitet på den gjenværende riggen de ukene den er bemannet, dette gjelder for perioder på to uker, etterfulgt av tre uker uten bemanning. Altså kan det fortsatt forekomme litt arbeidstøy i tidsrommet 7-19 de ukene riggen er bemannet, men det skal ikke være sjenerende for mennesker i området, men mindre det er varslet.

Rigg-støyen kommunen fikk melding om, dreide seg om varslet arbeid som dessverre ikke hadde nådd hele målgruppen. Havnesjefen vil i samarbeid med Dolphin Drilling, undersøke muligheter for mer effektiv formidling av slike enkelthendelser i fremtiden.