Nasjonal tilskuddsordning mot barnefattigdom

Skrevet av Thor Eric Vågen Jægtnes. Sist endret . i kategorien Aktuelt

Barne, ungdoms- og familiedirektoratetTil frivillige organisasjoner og private aktører i Flekkefjord
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) utlyser tilskuddsmidler i Nasjonal tilskuddsordning mot barnefattigdom for 2018
I den anledning inviteres frivillige organisasjoner og private aktører i Flekkefjord til å søke.

Mål
Den nasjonale tilskuddsordningen mot barnefattigdom har som mål å motvirke og/eller dempe konsekvensene av fattigdom blant barn og ungdom. Tilskuddsordningen skal være et virkemiddel for å bedre mulighetene for at flere barn og ungdom skal få delta på viktige sosiale arenaer, som ferie- og fritidsaktiviteter, uavhengig av foreldrenes inntekt og sosiale situasjon. Det skal ikke stilles krav om kunnskap, politisk ståsted eller religiøs bakgrunn for å delta. Tilbudet skal så langt det er mulig ha lave eller ingen kostnader.

Målgruppe

Målgruppen i tilskuddsordningen er barn og ungdom som er berørt av fattigdomsproblemer. Sammen med de berørte inngår deres familier i målgruppen når tiltaket retter seg mot kultur, fritids- og ferieaktiviteter.
Det kan det søkes om midler til aktiviteter som:
• bidrar til at barn og ungdom berørt av fattigdomsproblemer og deres familier kan delta i kultur- og fritidsaktiviteter

• bidrar til at barn og ungdom berørt av fattigdomsproblemer og deres familier kan delta i ferieaktiviteter

• bidrar til deltakelse for barn og ungdom berørt av fattigdomsproblemer på alternative mestringsarenaer
I 2018 vil følgende tiltak bli prioritert:
• Tiltak som skjer i et samarbeid mellom frivillig sektor og forebyggende tjenester.
• Tiltak som fremmer integrering av barn og ungdom med innvandrerbakgrunn.
• Tiltak som retter seg mot barn og ungdom som vokser opp med foreldre med rusproblemer/psykiske vansker.

Søknadsfrist og søknadsskjema
Søknadsfristen i 2017 er fredag 8.desember.
Bufdir legger ut elektronisk søknadsskjema 15.november. Det er ikke mulig å søke før skjemaet er lagt ut.

Når søknadsfristen er ute lager kommunene en prioritering av søknadene, før Bufdir fordeler midlenene. Svar på søknaden foreligger vanligvis i april.
Se link for mer informasjon og link til veileder, regelverk og søknadsskjema

Utvalg for helse, kultur og oppvekst vil foreta en politisk og administrativ vurdering og prioritering av innkomne søknader etter at disse er oversendt fra Bufdir.
Søker fyller selv ut søknad i Altinn og setter seg inn i rundskriv og veileder til tilskuddsordningen.
Kontaktperson for ordningen i Flekkefjord kommune er Inger Marethe Egeland, , mobil; 98 46 06 32 eller Marianne Hafte, , mobil; 94 14 89 44