Hopp til her

Kommunedag med fokus på ansvar for egen skjebne

Fredag den 18. oktober kunne alle ansatte i Flekkefjord kommune nok en gang delta på kommunedag i Spira.

Felles opplevelser

Dette er den sjette ganger kommunedagen arrangeres og hele 530 ansatte deltok. Formålet med dagen er å samle kommunens ansatte fra lærere til saksbehandlere under samme tak, for å gi dem en felles opplevelse. Dagen skal bidra til en følelse av at kommunen er en stor arbeidsplass, ikke mange små.

Sjef i eget liv

I år hadde dagen ekstra fokus på den enkeltes ansvar for godt arbeidsmiljø og egen skjebne.

- Livet er nå, hva vil du gjøre med det? spurte Hennig Aarekoll i sitt foredrag med denne tematikken.

Henning Aarekol
Energiske Henning Aarekoll holder foredrag.

Med selvironi, energi og «mange bokstaver» formidlet Henning viktigheten av å være bevisst på egen påvirkningskraft i hverdagen. Gjennom fortellinger fra eget liv rustet han publikum til å øke bevisstheten rundt egne valg og hvordan de påvirket fortid, nåtid og fremtid for seg selv om andre. Publikum fikk også høre hvordan man skal takle motgang, og hva man kan lære av å nå «bunnen».

Prisutdelinger

Tradisjon tro ble AMU-prisen utdelt på kommunedagen. Prisen går til enheter som har utmerket seg i arbeid med arbeidsmiljø og i år var det helsestasjonen som stakk av med prisen på 20 000 kr. Det var hele syv nominerte til prisen: kjøkkentjenesten, Gyland skole, Sunde skole, helsestasjonen, hus-komitéen i Fjellgata 8, Sira barnehage og Søylandsveien 18A/B.

Vinnere av AMU-pris
Fornøyde AMU-pris vinnere.

I tillegg til AMU-prisen, ble også den nye «aktivitetsprisen» delt ut til to av Flekkefjord kommunes mest aktive ansatte. Premien, to gavekort på 2 500 kr hver, gikk til fysioterapeut Nicole Sõhnel og omsorgsarbeider Vibecke Eigeland.

Variert innhold

Kommunedagen skal ikke bare inspirere, men også informere – derfor var Flekkefjord pensjonskasse invitert til å holde innlegg om den nye pensjonsreformen for offentlig ansatte. I lunsjen kunne ansatte også oppsøke stand for å få hjelp til å logge på eller installere intranett, Åkka nett.

Flekkefjord pensjonskasse
Kurt Stordrange fra Flekkefjord pensjonskasse informerer om pensjonsreformen.

Stemningsfulle Ida Jenshus holdt også eksklusiv mini-konsert for ansatte, hvor hun blant annet fremførte låtene «Someone to love» og «Heartland».

Ida Jenshus
Ida Jenhus holder konsert.

sommer (01.05 - 30.09) kl. 09-15.00
vinter (01.10 - 30.04) kl. 09-15.30