Hopp til her

Nominert til årets frivillighetskommune

Den 5. desember skal KS og Frivillighet Norge dele ut pris til «Årets frivillighetskommune», og i år er Flekkefjord kommune nominert til prisen.

Frivillighetens dag

Prisutdelingen finner årlig sted på FNs internasjonale dag for frivillighet, den 5. desember. Dagen er en feiring av frivillig innsats og markeres verden over, i Norge arrangeres arrangementet «Frivillighetens dag» av Frivillighet Norge i samarbeid med Kulturdepartementet, KS, Norsk tipping, Microsoft og Stiftelsen Dam. Det deles årlig ut fire priser: frivillighetsprisen, årets nykommer, helseprisen og årets frivillighetskommune.

Hva skal til for å bli årets frivillighetskommune?

I følge frivillighetensdag.no skal retningslinjene for prisen til årets frivillighetskommune basere seg på hovedelementene i «Plattform for samspill og samarbeid mellom frivillig og offentlig sektor»:

• Er frivillighetspolitikken utviklet i dialog med frivilligheten lokalt?
  • Hvordan er frivillighetspolitikken forankret politisk?
  • Legger frivillighetspolitikken til rette for møteplasser?
  • Har kommunen opprettet en fast møtestruktur der frivilligheten innen idrett, kultur, friluft, barn og unge, helse, innvandring, beredskap osv. er representert i et frivillighetsråd, frivillighetsforum e.l.?

Finalistene

Finalistene til årets frivillighetskommune er Flekkefjord kommune, Eid kommune og Lier kommune. Prisen ble for første gang delt ut i 2016 og gikk til Drammen kommune. I fjor var det Karmøy kommune som stakk av med prisen. Både kommuner og fylkeskommuner kan vinne.

sommer (01.05 - 30.09) kl. 09-15.00
vinter (01.10 - 30.04) kl. 09-15.30