Hopp til her

Personvern engasjerer formannskapet!

I formannskapets møte den 28.11.2019 var informasjonssikkerhet og personvern ett av temaene, med et ekstra blikk på kommunens postliste.

DDV-kommunene har eget personvernombud, Guro Gidske. Hun holdt et innlegg for formannskapet der viktigheten av informasjonssikkerhet ble understreket. Personvernombudet er til for innbyggerne og kan kontaktes dersom man har spørsmål om personvern, innsyn og andre spørsmål knyttet til deg som innbygger og dine rettigheter. Dette har blitt et mer belyst tema i det siste med de nye GDPR-reglene.

Flekkefjord kommune har siden 2005 hatt postlister på hjemmesiden der komplette dokumenter er tilgjengelige for alle. Dokumenter med sensitive opplysninger og enkelte arkivdeler er unntatt for innsyn. Dette innebærer også en risiko for at uhell kan skje og taushetsbelagte opplysninger publisert.

Alle dokumenter blir i dag gått igjennom manuelt før de legges ut på nett. En foreløpig postliste blir også sjekket før publisering.

Dersom det oppdages brudd på personvernet skal dette meldes Datatilsynet. Flekkefjord kommune har hatt to brudd forbundet med den åpne postlisten og ett internt brudd som alle tre er meldt Datatilsynet. Tiltak er blitt iverksatt og rutiner forbedret. Du kan også selv melde fra til kommunen her dersom du reagerer på noe du leser som du kanskje tenker skulle vært unntatt fra innsyn.

Nytt sak- og arkivsystem innføres fra vår 2020, og formannskapet ønsket at det legges frem en sak om den nye innsynsløsningen og hvordan kommunen skal praktisere åpenhet. Dette vil bli gjort til det første formannskapsmøtet over nyttår.

sommer (01.05 - 30.09) kl. 09-15.00
vinter (01.10 - 30.04) kl. 09-15.30