Våre vennskapsbyer

Skrevet av Arne R Skage. Sist endret . i kategorien vennskapsbyer

vennskapsbyer

Formålet med vennskapsbysamarbeidet er å bidra til å fremme mellommenneskelig og kulturell forståelse og respekt på tvers av landegrenser. Dette gir i sin tur grunnlag for tillit og forståelse for hverandres kultur og levemåte. Samarbeidet kan også være en døråpner for ny kunnskap og nye samarbeidspartnere, til gode for både kommunens innbyggere og næringslivet.

Flekkefjord kommune har 6 vennskapsbyer, disse er:

Burntisland, Skottland, hvor kontakten ble opprettet allerede i 1946. Denne vennskapsbyforbindelsen er den som har vart lengst i hele Storbritannia.

Det var i 1950 at Foreningen Norden hadde en slags kampanje for at de nordiske landene skulle knytte vennskapsbånd med hverandre. Resultatet av kampanjen ble at Nykøbing Mors i Danmark, Bollnäs i Sverige og Kankaanpää i Finland ble vennskapsbyer til Flekkefjord.

Vennskapsavtale med Misburg, Tyskland, ble inngått i 1971 og avtale med Elbow Lake, USA, ble inngått i 1973.

Flekkefjord har fremdeles god kontakt med vennskapsbyene gjennom den årlige «Internasjonale Uke». I tillegg har det opp gjennom årene vært utveksling og besøk når det gjelder skoleklasser, sangkor, idrettslag, vennskapsjazz, musikkorps og lignende.

Bollnäs , Sverige

Burntisland, Scotland

Elbow Lake, Minnesota

Hannover, Tyskland

Kankaanpää, Finnland

Morsø, Danmark