Stengt vann

Vi varsler deg hvis vi må stenge vannet på din adresse.
Les mer om telefonvarsling ved stengt vann.

Når vannet skal stenges
Du får en SMS eller talemelding fra oss før vi stenger vannet. I meldingen får du oppgitt når og hvor vannet blir stengt. Tiden for stengingen er omtrentlig og vi gir beskjed dersom det blir endringer.

Det er lurt å fylle opp vann til forbruk i drikkeflasker og bøtter på forhånd.

Vi setter opp en vannpost i ditt nærområde hvor du kan hente drikkevann hvis vi må stenge vannet i mer enn 6 timer. Adressen for vannposten står i SMS'en og under oversikten over aktuelle vannavstengninger.

Når vannet er stengt
Du må holde alle vannkraner stengt mens arbeidet pågår og vannet er stengt. Dette er viktig for å unngå skader på ditt sanitærutstyr. Du finner informasjon om når vannet er forventet tilbake på oversikten over hvor vannet er stengt.

Er du uten vann i mer enn 12 timer og det skyldes forhold på den offentlige vannledningen, kan du søke om kompensasjon.

Når vannet er tilbake
Når vannet er tilbake kan det være brunt. Vannet kan være mer eller mindre brunt til og med neste dag etter at det har vært stengt.

Åpne kaldtvannskranen og la vannet renne noen minutter for å slippe ut luft og spyle ut brunt vann og partikler. Det er ikke farlig å drikke vannet eller bruke det i matlaging.

Utsett lys klesvask til vannet er klart igjen. Hvis du er uheldig og får brunfarge på klesvasken, anbefaler vi at du holder klærne våte til du får vasket dem i rent og klart vann. Tørker klærne, kan de misfarges.

Ble du ikke varslet om stengt vann?
Sjekk oppføringen din i varslingsprotalen.