Nasjonal tilskuddsordning mot barnefattigdom – søknad om støtte 2019

Til frivillige organisasjoner og private aktører i Flekkefjord

Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) utlyser tilskuddsmidler i Nasjonal tilskuddsordning for inkludering av barn i lavinntektsfamilier for 2019.

I den anledning inviteres frivillige organisasjoner og private aktører i Flekkefjord til å søke.

Mål

Formålet med tilskuddsordningen er å motvirke og/eller dempe konsekvensene av fattigdom blant barn og ungdom. Tilskuddsordningen skal være et virkemiddel for å bedre mulighetene for at flere barn og ungdom skal få delta på viktige sosiale arenaer, som ferie- og fritidsaktiviteter, uavhengig av foreldrenes inntekt og sosiale situasjon. Nasjonal tilskuddsordning for inkludering av barn i lavinntektsfamilier ett av flere tiltak i regjeringens strategi som skal bidra til å nå regjeringens mål om at alle barn, uavhengig av foreldrenes økonomi, skal ha mulighet til å delta jevnlig i minst én organisert fritidsaktivitet sammen med andre.

Det skal ikke stilles krav om kunnskap, politisk ståsted eller religiøs bakgrunn for å delta. Tilbudet skal så langt det er mulig ha lave eller ingen kostnader.

Målgruppe

Målgruppen i tilskuddsordningen er barn og ungdom som er berørt av fattigdomsproblemer. Sammen med de berørte inngår deres familier i målgruppen når tiltaket retter seg mot kultur, fritids- og ferieaktiviteter.

Det kan søkes om midler til aktiviteter som:

• bidrar til at barn og ungdom berørt av fattigdomsproblemer og deres familier kan delta i kultur- og fritidsaktiviteter
  • bidrar til at barn og ungdom berørt av fattigdomsproblemer og deres familier kan delta i ferieaktiviteter
  • bidrar til deltakelse for barn og ungdom berørt av fattigdomsproblemer på alternative mestringsarenaer

I 2019 vil følgende tiltak bli prioritert:

• Tiltak som skjer i et samarbeid mellom frivillig sektor og forebyggende tjenester.
  • Tiltak som fremmer integrering av barn og ungdom med innvandrerbakgrunn.
  • Tiltak som retter seg mot barn og ungdom som vokser opp med foreldre med rusproblemer/psykiske vansker.

Søknadsfrist og søknadsskjema

Søknadsfristen i 2019 er mandag 10. desember.

Bufdir legger ut elektronisk søknadsskjema 16.november. Det er ikke mulig å søke før skjemaet er lagt ut.

Når søknadsfristen er ute lager kommunene en prioritering av søknadene, før Bufdir fordeler midlene. Svar på søknaden foreligger vanligvis i april.

Se link for mer informasjon og link til veileder, regelverk og søknadsskjema:

Utvalg for helse, kultur og oppvekst vil foreta en politisk og administrativ vurdering og prioritering av innkomne søknader etter at disse er oversendt fra Bufdir.

Søker fyller selv ut søknad i Altinn og setter seg inn i rundskriv og veileder til tilskuddsordningen.

Kontaktperson for ordningen i Flekkefjord kommune er Inger Marethe Egeland, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., mobil; 98 46 06 32 eller Marianne Hafte, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., mobil; 94 14 89 44

sommer (01.05 - 30.09) kl. 08-15.00
vinter (01.10 - 30.04) kl. 08-15.30