• Hjem

Krav til gjødselplan og kontroll av gjødselplan

Alle som driver med planteproduksjon og søker produksjonstilskudd må ha gjødselplan. Det skal utarbeides gjødselplan før hver vekstsesong. Foretak som disponerer husdyrgjødsel fra mer enn 5 gjødseldyrenheter (GDE) skal ha årlig plan. Foretak som har en enkel driftsform, liten variasjon i arealbruk eller ekstensiv driftsform (utegang) kan søke kommunen om godkjenning av 5-årig plan.

Kommunen skal kontrollere gjødselplan i forbindelse med uttrekk av søknader om produksjonstilskudd til kontroll. Er gjødselplan er i strid med regelverket kan det medføre trekk i tilskudd.

Annen informasjon