• Hjem

Regionalt miljøtilskudd (RMP)

Hva kan du søke om

• Alle landbruksforetak kan søke tilskudd for å gjøre miljøtiltak på egen gård eller leiejord.
  • Hvert fylke har et eget miljøprogram med et utvalg miljøtiltak du kan få tilskudd for å utføre.
  • Tiltakene blir bestemt ut fra hva Fylkesmannen ser på som de største miljøutfordringer i sitt fylke.
  • Dette kan blant annet være tiltak for å opprettholde kulturlandskapet eller for å forhindre forurensning.

• Søknadsfristen for Regionalt miljøtilskudd i Vest-Agder er 20. august.
  • Søknadsskjemaene på Altinn.no åpnes hver 1. august.

Hvem kan søke

• Alle foretak som fyller grunnvilkårene for produksjonstilskudd i jordbruket,
    • - som har landbruksdrift i Vest-Agder
    • - og som elles fyller vilkårene som blir stilte i de ulike ordningene, kan søke.

Hvordan søke

• Søker må enten levere søknad på Internett gjennom Altinn, eller skrive ut papirsøknad og levere søknaden til kommunen.
  • Søker du elektronisk i år kan du gjenbruke karttegningene fra søknaden din i fjor, uansett om du søkte på papir eller elektronisk.
  • Det betyr at du ikke trenger å tegne på nytt de tiltak saksbehandler godkjente for deg tidligere år.
  • Dersom du har andre tiltak kan du lett endre, slette eller tegne på nytt.