• Hjem

Tilskudd til drenering av jordbruksjord

• God drenering er avgjørende for å kunne øke matproduksjonen i årene som kommer. Det er også et viktig ledd i å tilpasse jordbruket til et endret klima med mer nedbør.
  • God drenering reduserer faren for erosjon fra jordbruksarealer og bidrar på den måten til god vannkvalitet og et godt vannmiljø.
  • Dreneringstiltak bidrar positivt til miljøet gjennom å redusere faren for tap av jord og næringsstoffer til vassdragene.
  • Den drenerte jorden slipper dessuten ut mindre av den sterke drivhusgassen lystgass enn vannmettet jord.

Hvordan søke

Skal du søke tilskudd til drenering må du fylle ut og legge ved følgende skjema

• søknad om tilskudd
  • plan for drenering vedlagt kart/dreneringsskisse
  • miljøvurdering av drenering

Mer informasjon og skjema

Finner du på Landbruksdirektoratets hjemmesider.