Skriftstørrelse

  • Hjem
  • Erstatning i landbruk

Erstatning i landbruk

Naturskadeordningen

Statens naturskadeordning gir erstatning for skade på objekter det ikke er mulig å forsikre mot naturskade gjennom en alminnelig, privat forsikringsordning. Skaden må direkte skyldes en naturulykke. 

Klimabetingede skader

Jordbruksforetak kan gis erstatning for å redusere økonomisk tap ved klimabetinget svikt i plante- eller honningproduksjon, som det ikke er mulig å sikre seg mot. 

Det er to ordninger som omfattes av forskriften:

Erstatningsordningene i plante- og honningproduksjon finansieres over jordbruksavtalen.

Krav til søker

Det er meldeplikt til kommunen for å kunne motta erstatning. Melding må sendes så tidlig som mulig, god dokumentasjon er avgjørende for retten til erstatning.

Et ufravikelig vilkår er at skaden er forårsaket av klimatiske forhold. Det skal heller ikke være mulig å tegne privat forsikring. I tillegg skal man drive på faglig forsvarlig måte som blant annet innebærer å forebygge og begrense skader.

Mer informasjon og hvordan søke

  • Last updated on .

Flekkefjord kommune

Post- og besøksadresse:
Kirkegaten 50, 4400 Flekkefjord

Åpningstider mandag - fredag:
sommer kl. 08-15.00
vinter kl. 08-15.30

 

Sentralbord: 38 32 80 00
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.Kommunenummer: 1004
Organisasjonsnummer: 964 967 369
Kontonummer: 2801.44.37497

Personvern og informasjonskapsler

Logg inn

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me