Omsorgsbolig

Formål

Omsorgsbolig er en leilighet tilrettelagt for mennesker med ulike fysiske, psykiske eller sosiale funksjonstap.

Hva får du

Leiligheten er beboerens private hjem og kommunen kan tilby tjenester som for eksempel: hjemmesykepleie og praktisk bistand. Omsorgsboligene har felles oppholdsrom som beboerne kan benytte hvis de ønsker.

Krav til søker

• Din nåværende bolig må være forsøkt tilrettelagt.
  • Du må ha gjort forsøk på å skaffe deg egnet bolig på det åpne markedet.
  • Ditt funksjonstap må være av en slik art at du ikke lenger kan opprettholde rimelig livskvalitet ved å bo i egen bolig.

Verdt å vite

• Innvendig vedlikehold er beboers ansvar. Dette gjelder for eksempel vindusvask og skifte av lyspærer.
  • Du må selv kontakte elektriker, rørlegger eller andre håndverkere ved behov.
  • Dersom du selv ikke klarer dette er det personer i din familie eller nettverk som må hjelpe til.
  • I noen tilfeller kan personer tilknyttet hjemmetjenestene hjelpe.

Send inn søknad

• Søknadsskjema Helse- og omsorgstjenester (PDF)
  • Det er ingen søknadsfrist. Søknader blir behandlet fortløpende.
  • Du må regne med noe  ventetid for tildeling av omsorgsbolig.

Søknadsbehandling

• Eventuell klage sendes ... innen 3 uker fra mottatt vedtak
  • Det gjøres en ny vurdering av søknaden
  • Dersom vedtaket omgjøres, får du brev om dette