Status i Flekkefjord

  • Det er registrert to nærkontakter i Flekkefjord knyttet til et smittetilfelle i Kvinesdal. Begge nærkontaktene er elever i grunnskolen. De er i karantene, har blitt testet og følges opp av smittesporingsteamet. 

  • Det er ikke registrert nærkontakter i Flekkefjord knyttet til utbruddet i Lyngdal og Lindesnes. 

- Lyngdal og Lindesnes har fått oversikt over smittesituasjonen. Siden vi ikke har smittede eller nærkontakter fra dette utbruddet, er det ikke behov for egne lokale anbefalinger i Flekkefjord fra mandag av, sier kommuneoverlege Marianne Omland. 

Lokale anbefalinger

I tidsrommet søndag 15. november til og med søndag 22. november er en rekke lokale anbefalinger gjeldende i Flekkefjord kommune. Blant annet er det egne anbefalinger knyttet til arrangementer, innendørstrening for voksne og hjemmekontor. 

Endringer fra neste uke

Fra mandag reduseres tiltaksnivået i Flekkefjord kommune til å gjelde de nasjonale anbefalingene. 

Anbefalingene som gjelder for alle, er:  

  • Hold dere mest mulig hjemme. Ha minst mulig sosial kontakt med andre. Og som alltid: Hold avstand, hold hendene rene, holde deg hjemme når du er syk.  

  • Ved korøvelser for voksne må man være ekstra oppmerksomme på smitteverntiltak. 

  • Ved fellesøkter på treningssentre må man holde minst 2 meter avstand. Dette er spesielt viktig ved trening med høy intensitet. 

  • Butikker som har nærkontakt med sine kunder i mer enn 15 minutter, oppfordres til å registrere kontaktopplysninger til de kundene som samtykker til det. Dette er et frivillig tiltak som vil være til hjelp ved smittesporing. 

  • Innbyggere bør ha lav terskel for å teste seg.   

Kinoen åpner igjen mandag 23. november.  

Dersom smittesituasjonen endrer seg i Flekkefjord eller nabokommunene, vil behovet for lokale anbefalinger eller tiltak måtte vurderes på nytt. 

Takker innbyggerne

- Vi er i en spesiell tid og det krever mye av oss alle. I ni måneder har vi stått i denne krisen sammen, og enda er det ikke over. Alle fortjener en stor takk for den enorme innsatsen så langt, sier ordfører Torbjørn Klungland.