• Hjem

Spesialpedagogiske tiltak for barn i førskolealder

Barn i barnehagealder med særskilte behov, kan ha rett til hjelp etter Barnehageloven § 19 a.

Foresatte kan henvise til PPT og be om å få en sakkyndig vurdering, dersom barnet trenger hjelp, støtte og tilrettelegging. Retten til spesialpedagogisk hjelp gjelder uavhengig av om barnet går i barnehage eller ikke. Dersom barnet går i barnehage bør søknaden fylles ut i samarbeid med barnehagen.

Det kan henvises for vurdering av spesialpedagogisk hjelp hele året.

Saksgang

1. Foresatte (ev. i samarbeid med barnehagen) sender en henvisning til Pedagogisk-psykologisk tjenestekontor (PPT) med bakgrunn i barnets behov.
  2. PPT vurderer om barnet har behov for spesialpedagogisk hjelp eller ikke.
  3. Kommunen fatter deretter enkeltvedtak, som beskriver den spesialpedagogiske hjelpen barnet skal få (etter samtykke fra foresatte).

Klage

Foresatte kan klage på enkeltvedtak om spesialpedagogisk hjelp. Klagen sendes <kontakt>. Dersom vedtaket opprettholdes, sendes saken til Fylkesmannen i Aust- og vest-Agder for endelig behandling.

Hva koster det?

Tilbudet om spesialpedagogisk hjelp er gratis for familien.