• Hjem

Prøver og kartlegging

Kartleggingsprøver

Kartleggingsprøver måler elevenes grunnleggende ferdigheter i et fag. Formålet er å undersøke hvilke enkeltelever som har behov for ekstra oppfølging.

Skolene kan velge å foreta kartlegging i tillegg til  de statlige initierte obligatoriske kartleggingsprøvene.

Nasjonale prøver

Nasjonale prøver måler elevenes ferdigheter i lesing, regning og engelsk. Nasjonale prøver er ikke prøver i fag, men i grunnleggende ferdigheter på tvers av fag. Alle resultater av kartleggingsprøver og nasjonale prøver blir registrert i VOKAL.

VOKAL

• Samler vurdering og kartlegging i ett system
  • Legger til rette for tilpasset opplæring
  • Er en felles arbeidsmetode for hele virksomheten