• Hjem

Økonomisk stønad - (sosialhjelp)

Økonomisk stønad er i utgangspunktet en midlertidig inntektssikring og tar sikte på å gjøre deg selvhjulpen.

Hvordan?

• Dersom du oppfyller vilkårene i "Lov om sosiale tjenester i arbeids- og velferdsforvaltningen" og ikke har andre muligheter til å forsørge deg, har du krav på økonomisk sosialhjelp.
  • Før du kan få økonomisk stønad må du ha vurdert alle andre muligheter til selvforsørgelse, så som lønnsinntekter, trygderettigheter, sysselsettingstiltak, studielån, bruk av formue eller reduksjon av utgifter.
  • Størrelsen på sosialhjelpen, samt hvilken annen hjelp og oppfølging du kan få, skal vurderes individuelt og skjønnsmessig ut fra hvilke behov du har.
  • Økonomisk stønad kan gis i kombinasjon med råd og veiledning om egen økonomi
  • Det kan søkes om tilskudd til fritidsaktiviteter og utstyr til barn og ungdom i lavinntektsfamilier.
  • Noen kommuner har husleietak etter hvordan livssituasjonen din er. Hvis du trenger hjelp til dekning av husleie, ta kontakt med NAV i kommunen før du signerer kontrakten.

Ditt lokale NAV-kontor