• Hjem

Ildsted og skorstein

Du trenger ikke søke dersom

• Du skal installere, endre, rive eller reparere ildsted.
  • Du må likevel sende melding om installering av nytt ildsted.
  • Det stilles ingen formelle krav til den som skal sette opp et ildsted. Vi anbefaler likevel at du bruker kvalifiserte fagfolk til dette arbeidet.

Du må søke med hjelp fra fagfolk dersom

• Du skal bygge, rive, endre eller rehabilitere skorstein som går ut over egen bruksenhet eller branncelle.
  • Dette kan du ikke søke om selv. Du må ha hjelp fra fagfolk (ansvarlig søker).
  • Din rolle i byggesaken er å være tiltakshaver.
  • Prosjektering og utførelse må overlates til fagfolk som har godkjent ansvarsrett.