• Hjem

Fysioterapi for voksne

• Hvis du har skadet deg eller av andre grunner har nedsatt fysisk funksjonsevne, kan du få hjelp av en fysioterapeut.

Fysioterapi på et fysikalsk institutt

• Hvis du trenger fysioterapi, kan du ta direkte kontakt med en fysioterapeut.
  • Vil du gå til en fysioterapeut med kommunal avtale, trenger du henvisning fra lege, kiropraktor eller manuellterapeut.
  • Du kan velge en fysioterapeut med kommunal avtale hvor du vil i kommunen din.
  • Hvis du går til behandling hos en fysioterapeut som har driftsavtale med kommunen, betaler du kun egenandel. Norsk Fysioterapeutforbund har oversikt over hva du må betale i egenandel for forskjellige typer behandling. Velger du å gå til behandling hos en fysioterapeut uten driftsavtale med kommunen, må du betale full pris.

Kommunal fysioterapi

• Klarer du ikke å komme deg til et behandlingssted på egen hånd, kan du få behandling i vårt kommunale institutt, på institusjon eller i hjemmet ditt.
  • Denne tjenesten er i utgangspunktet gratis.

Hva får du?

• Undersøkelse og vurdering
  • Råd og veiledning
  • Behandling og rehabilitering
  • Hjelpemidler

Har du behov for hjelpemidler for en periode, kan du låne dem gratis fra Hjelpemiddelsentralen

Krav til søker

• Du må være over 18 år. Er du under 18 år, kan du få fysioterapi for barn og unge.
  • Du må ha henvisning fra legen din hvis du skal bruke en fysioterapeut med kommunal avtale.

Hva skjer videre?

• Merk at det kan være ventetid for å få fysioterapi.

Hvis du mottar hjelp fra en eller flere instanser kan du ha behov for koordinerte tjenester.