• Hjem

Miljøfyrtårn

Formål

• Miljøfyrtårn er et sertifikat for å dokumentere miljøinnsats og vise samfunnsansvar.
  • Små og mellomstore private- og offentlige virksomheter kan bli miljøfyrtårn-sertifisert.
  • Sertifikatet er anerkjent av myndighetene ved offentlige innkjøp.

Hvordan?

• For å bli miljøfyrtårn må bedriften gjennomgå en miljøanalyse.
  • Dette skjer i hovedsak under veiledning av en godkjent Miljøfyrtårnkonsulent.
  • Bedriften må oppfylle flere forhåndsdefinerte krav, samt lage en handlingsplan for det videre miljøarbeidet.
  • Bedriften skal også sette seg overkommelige miljømål for stadig å forbedre miljøprofilen sin.

Miljøanalyse

Miljøanalysen tar for seg følgende tema:
  • Energi
  • Innkjøp og materialbruk
  • Avfall
  • Utslipp til luft, vann og jord
  • Transport
  • Fysisk arbeidsmiljø

Målgrupper

• Miljøfyrtårn er miljøledelse som egner seg for små og mellomstore bedrifter, og bedrifter som har en enkel produksjon.

Vilkår

• Bedriften må ha gjennomført de aktuelle bransjekravene som til en hver tid gjelder. Det finnes generelle bransjekrav som gjelder alle virksomheter, og bransjespesifikke krav.
  • nettsidene til Miljøfyrtårn fins informasjon om hvordan man går frem for å oppnå sertifisering etter Miljøfyrtårnprogrammet. Her finnes også de aktuelle bransjekravene.
  • Kommunen er medlem i Miljøfyrtårn-ordningen slik at virksomheter i kommunen kan bli miljøsertifisert.
  • Kommunen har ansvar for utdeling av nye sertifikater i kommunen.