Takk til de berørte

- Nå står vi sammen og oppfordrer alle til å vise ekstra omsorg for hverandre. 
Det er mange som er berørt og vi vil gi ros til både smittede og nærkontakter som har fulgt rådene og spilt på lag med kommunen i arbeidet med å begrense smitten, sier ordfører Torbjørn Klungland. 

- Jeg vil på vegne av kommunen rette en stor takk til de to som har fått påvist smitte i Flekkefjord. De har vært modige og flinke til å fortelle hvor de har vært og hvem som har vært nærkontakter. Samtidig vil jeg understreke at det er viktig at alle tar ansvar for ikke å spre unødige rykter eller negative meldinger på sosiale media. 

Ved symptomer

Kommunen vurderer at det ikke er behov for å holde teststasjonen åpen denne helgen. Testteamet er likevel i beredskap dersom det blir nødvendig. Det betyr at vi kan teste på kort varsel hvis det kommer positive prøvesvar.  

Fortsett å være oppmerksom på symptomer også i helgen. Om symptomer oppstår skal du holde deg hjemme, og bestille test via kommunens hjemmeside. Du blir oppringt på mandag for å avtale tidspunkt.  

Dersom du er i karantene og får symptomer, skal du isolere deg og kontakte legevakten, selv om du tidligere har fått et negativt prøvesvar. 

Ny teststasjon

På mandag flytter vi teststasjonen noen få meter ned veien fra tidligere lokasjon i Trøngsla. 
Du finner informasjonen du trenger her.

Husk smittevern

Smitten nasjonalt er økende. Vi har lokale smittetilfeller uten kjent smittekilde. Da blir rådene for smittevern ekstra viktige: 

  • Hold avstand, minst 1 og gjerne 2 meter (over 2 meter slipper du å defineres som nærkontakt) 
  • Hold hendene rene 
  • Vær hjemme når du er syk, og test deg 
  • Begrens antallet personer du møter i løpet av en uke. 

Ha en god, trygg og smittefri helg!