• Hjem

Jordmortjenesten

Svangerskapsomsorgen er et tilbud til alle gravide og bygger på samarbeid mellom lege og jordmor.

Målet for svangerskapsomsorgen er å sikre at svangerskapet går så normalt og trygt som mulig både for mor og barn. Ved avvik fra det normale, henviser vi til videre oppfølging ved sykehuset. Vi har fokus både på den fysiske og psykiske helsen gjennom svangerskapet. Far er selvfølgelig også velkommen til å være med på svangerskapskontrollene. Det legges vekt på individuell veiledning med forberedelse til fødsel, amming og den første tiden etterpå.

Tjenesten er rettet mot:

• Du som venter barn
  • Barselkvinner og spedbarn
  • Du som planlegger graviditet
  • Du som ønsker prevensjonsveiledning

jordmortjenesten kan tilby:

• Oppfølging i svangerskapet
  • Infformasjon om samspill og foreldrerollen
  • Svangerskapskurs i samarbeid  med fødeavdelingen
  • Ammeundervisning
  • Prevensjonsveiledning
  • Eventuelt hjemmebesøk etter fødselen
  • Barseltreff og mødregruppe

kontakt

Vi oppfordrer deg til å kontakte lege ved bekreftet graviditet. Når du er gravid må du ta flere obligatoriske (og eventuelt anbefalte) blodprøver etter uke 12. Første kontroll hos jordmor anbefales mellom svangerskapsuke 8-12. Partneren din eller en annen ledsager må gjerne bli med på kontrollene hvis dere ønsker det.

Jordmødrene har et godt samarbeid med fastlegene, privatpraktiserende gynekologer og fødeavdelingen ved sykehuset. Vi samarbeider også med helsesøster som skal følge opp barnet ditt etter fødselen.

Du kan når som helst ta kontakt med jordmor på helsestasjonen. Husk å ta med helsekort for gravide og morgenurin hver gang du kommer til jordmor. Vi ønsker velkommen til et trygt og hyggelig samarbeid!