Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Nyheter

Nå kan alle over 18 år bestille time til vaksinering - Vi har mange ledige timer

I Flekkefjord kommune får nå alle over 45 år tilbud om oppfriskingsdose av koronavaksine. Foreløpig har kun litt over halvparten bestilt time.

- Vi sendte ut SMS med påminnelse om å bestille time i romjulen, men det er har vært lav respons på det. Vaksinatørene våre står klare første uka i januar. I løpet av de to første ukene i januar har vi økt kapasiteten vår til å kunne vaksinere alle over 45 år som ønsker det. Det er mange ledige timer, så vi oppfordrer alle til å bestille så snart som mulig, men de mangler folk å vaksinere, sier vaksinekoordinator Ann Kathrin Berge i Flekkefjord kommune.

vaksine[2]

Testing etter juleferien

Alle elever og ansatte i skoler bør ta koronatest før de kommer tilbake på skolen etter juleferien. Anbefalingen gjelder også ansatte i barnehager, men ikke barnehagebarn.

hurtigtest[1]

23 smittetilfeller i juledagene

Tjuetre personer har testet positivt på koronavirus så langt i jula, dermed har vi en økende smittetrend mot årets slutt. Av disse er fem bekreftet omikron-smittet. 

Covid

Koronavaksine til barn i aldersgruppen 5-11 år med alvorlig grunnsykdom

Vi følger Folkehelseinstituttet sine råd om vaksinasjon mot koronavirus også til barn i alderen 5 til 11 år med alvorlige grunnsykdommer. Siden det er så få personer i denne gruppen i hver kommune, sentraliseres vaksineringen i Lister. Barn i denne gruppen vil derfor få vaksine ved Lyngdal helsestasjon.

Vaksinering barn og unge 12-15 år

21. desember kl. 21.00: Oppdatering Sunde skole

Vi har mottatt informasjon om at en elev på 5. trinn har testet positivt på en hurtigtest. Ut ifra de opplysningene som foreligger, er smittekilden trolig utenfor skolen. Eleven vurderes heller ikke å ha vært smittebærende på skolen, og det er derfor ikke behov for testing og smittesporing. Kommunens kriseledelse støtter seg på FHI sine anbefalinger og elevene kan komme på skolen i morgen. Aktuelle foresatte er informert pr SMS.

Skole korona

20. desember: Positiv test ved Sunde skole

I forbindelse med at en ansatt ved Sunde skole har testet positivt på hurtigtest i dag, har kriseledelsen i Flekkefjord kommune hatt møte. Den ansatte har ikke vært på jobb mandag. Anbefalingen fra kriseledelsen er at de som ønsker og har mulighet til det, holder elevene i de to berørte klassene hjemme de siste skoledagene før jul. Det vil bli gitt et ordinært skoletilbud for de elevene som møter på skolen.

Smitte i skolen

Nye nasjonale tiltak - dette gjelder i Flekkefjord fra 15. desember

Onsdag 15. desember skjerpes de nasjonale anbefalingene og reglene. Det blir blant annet strengere krav til arrangementer og fritidsaktiviteter. Skoler og barnehager går til gult nivå, krav om munnbind og hjemmekontor skjerpes og det blir forbudt å skjenke alkohol.

Nye tiltak