Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Bevillinger

Kontakt

Hans-Egill Berven

heb@flekkefjord.kommune.no

Reserver tid med saksbehandler her

Søke om bevilling

Ønsker du å starte en restaurant, pub/bar, butikk eller bryggeri anbefaler vi at du tar en prat med næringssjefen. Han bistår kun med rådgivning og behandler ikke sakene.

Søknader behandles av formannskapet. 

Etablererprøven

Etablererprøven skal sikre at ansvarlige for et serveringssted har de nødvendige kunnskaper og kvalifikasjoner for driften. Kommunen er ansvarlig for å avholde og rette etablererprøven. Alle som ønsker det kan ta etablererprøven. Den som skal være daglig leder på et serveringssted må ha bestått etablererprøven, og ha fylt 18 år. Vi oppfordrer også stedfortreder å ta prøven. For å få serveringsbevilling, må styrer ha bestått etablererprøven og ha god vandel. 

Kunnskapsprøven - alkoholloven

Kunnskapsprøven er obligatorisk for styrere og stedfortredere i virksomheter som har eller søker om alminnelig salgs- eller skjenkebevilling for alkohol. Det er 2 kunnskapsprøver. En for salgsbevilling i butikk og en for skjenkebevilling på restaurant/bar/pub. Alle som ønsker det kan ta kunnskapsprøvene. Den som skal være styrer eller stedfortreder på et sted med salgs- eller skjenkebevilling må ha bestått kunnskapsprøven, og ha fylt 20 år. 

Du må kunnskap om alkoholloven, forskrift til alkoholloven og kommunens alkoholpolitiske retningslinjer. Prøven kan tas flere ganger dersom den ikke bestås.

Personer som har tilknytning til en virksomhet med statligskjenkebevilling (tog, fly, forsvarets befalsmesser o.l), kontakter fylkesmannen.