- Alle studenter er selvsagt hjertelig velkomne hjem til Flekkefjord i juleferien. Husk bare å følge smittevernrådene som blir gitt og husk at det verken er skummelt eller flaut å teste seg, sier ordfører Torbjørn Klungland.   

Studenter i Norge

Selv om regjeringen fraråder unødvendige reiser innenlands, er det lov å reise hjem til jul siden dette er en nødvendig reise for mange.
 
Råd til studenter som kommer hjem til jul:  

  • Vær ekstra oppmerksom på symptomer 

  • Ha lav terskel for å teste deg hvis du får symptomer eller tror du kan ha vært utsatt for smitte.

  • Redusere antall kontakter, både før du reiser hjem og i juleferien 

  • Hold minst 2 meters avstand til personer i risikogruppen 

  • Vær nøye med hånd- og hostehygiene   

Det kan også være lurt å ha en plan for hvor du eventuelt kan isolere deg eller gå i karantene dersom du blir syk i juleferien.  

 

Studenter i utlandet

Studenter i utlandet kan også reise hjem til Flekkefjord i juleferien sin, men må da i 10 dagers karantene etter ankomst til Norge.  
 
Det stilles ikke krav til opphold på karantehotell for norske studenter i Norden eller studenter utenfor Norden som fortsatt er folkeregistret i Norge. Disse kan gjennomføre karantenetiden på egnet sted, som for eksempel hjemme hos foreldre, dersom det er mulig å unngå nærkontakt med andre i husholdningen.  

Studenter utenfor Norden, som har meldt flytting til et annet land må tilbringe karantenetiden på karantenehotell. Karantenehotell vil være i den kommunen man ankommer landet (f.eks. Sola eller Kristiansand) og koster kr 500 per døgn i egenandel.  

Etter at karantenetiden er gjennomført, må man fortsatt følge vanlige smittevernråd. Det er også lurt å undersøke hvilke regler som gjelder ved retur til landet man reiser fra.