Politi, brannvesen og ambulanse

I august begynner arbeidet med oppføringen av det nye nødetatsbygget i Engvald Hanses vei. Bygget samlokaliserer politi, brannvesen og ambulansetjeneste. I tillegg skal det inneholde parkeringsarealer for sykehuset.

Byggetid på omtrent ett år

IGANG Totalentreprenør AS er valgt for oppføring av prosjektet, og de vil sammen med grunnentreprenør Kvina Maskin AS starte arbeidene med bygget i august. I første periode vil det pågå arbeider med fjerning av eksisterende masser og utsprengning for bygg. Grunnarbeider vil pågå frem til september hvorpå betongarbeider overtar.  Byggetiden er per i dag (avhengig av grunnforhold) angitt til 12 måneder.

Arbeidstider

Arbeidstidene på byggeplassen vil normalt være mellom kl 07:00 og kl 19:00 på hverdager, men det kan i spesielle perioder være aktivitet fra kl 07:00 – kl 21:00 og eventuelt på lørdager kl 07:00- kl 17:00. På søndager og helligdager jobbes det ikke.

Støy og støv

Spesielt i periode med pågående grunnarbeider vil støv og støy vanskelig kunne unngås. Tiltak for å begrense støv vil bli iverksatt, og de støyende arbeidene vil foregå innenfor tider som angitt over.

Ved sprengningsarbeid vil naboer kunne oppleve noen rystelser. Sprengningene vil skje med reduserte salvestørrelser, slik at rystelsene er tilpasset hus og grunnforhold i aktuelt område i tett samarbeid med ingeniørgeolog. Det plasseres ut rystelsesmålere for å holde kontroll på at sprengningssalvene, og for de nærmeste bygningene vil det tas bilder av grunnmurer før sprengning.

Anleggstrafikk

Byggearbeidene vil medføre en økt belastning med anleggstrafikk, og det må i kortere perioder påregnes noe begrenset fremkommelighet langs Nedre Dannevikveien.

SMS til naboer

Nærmeste naboer vil varsles på SMS om arbeidet.

Kontaktinformasjon

Vi beklager ulempene byggearbeidene kan ha i perioden de pågår, men håper på forståelse og gleder oss til å ferdigstille et flott nytt bygg for byen!

Ved spørsmål eller henvendelser vedrørende prosjektet eller byggearbeidene vennligst send en e-post til: nodetatsbygget@sweco.no