Hva er miljøfyrtårn

Miljøfyrtårn er Norges mest brukte sertifiseringsordning for virksomheter som ønsker å vise samfunnsansvar og dokumentere sin klima- og miljøinnsats. Miljøfyrtårn er et anerkjent og effektivt verktøy for sertifisering og miljøledelse, som hjelper virksomheter å lykkes med grønn omstilling. Miljøfyrtårn-ordningen driftes av Stiftelsen Miljøfyrtårn.

I dag er Miljøfyrtårn et nasjonalt program som er anerkjent av EU.

Flekkefjord kommune er miljøfyrtårnsertifisert

Flekkefjord er en miljøfyrtårnkommune etter vedtak i Formannskapet 7.05.2009. Kommunen har egen sertifisør, og sertifiserer foretak og institusjoner i Vest-Agder til og med Mandal i øst, og institusjoner i Lund kommune i Rogaland. Rådhuset i Flekkefjord ble miljøfyrtårnsertifisert høsten 2017.

Hvem kan bli sertifisert som Miljøfyrtårn?

Miljøfyrtårn passer for alle typer virksomheter, fra små og mellomstore enkeltvirksomheter, til store konsern, kommuner og fylkeskommuner. Miljøfyrtårn har i dag over 80 bransjekriterier, som betyr at Miljøfyrtårnarbeidet er tilpasset rammene for den enkelte virksomheten.

Hvorfor bli sertifisert som Miljøfyrtårn?

Som Miljøfyrtårnbedrift får du hjelp til å iverksette konkrete og lønnsomme bærekraftstiltak, som har stor betydning for virksomhetens konkurransekraft i årene fremover. En Miljøfyrtårnsertifisering kan også bidra til å styrke merkevaren, redusere sykefraværet, redusere kostnader og være et kvalitetsstempel for virksomheter.

For å være et Miljøfyrtårn må virksomheten først sertifiseres, så må man hvert år levere en klima- og miljørapport, og resertifiseres hvert tredje år. 

Bli sertifisert

Les mer på Miljøfyrtårn sine nettsider om hvordan du går fram for å oppnå Miljøfyrtårnsertifisering av din virksomhet.