Brukerstyrt personlig assistent (BPA)

. Publisert . Sist endret . i kategorien Artikler tjenester for funksjonshemmede

Brukervurdering: 0 / 5

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv

tur4

Brukerstyrt personlig assistanse (BPA) er en alternativ måte å organisere praktisk og personlig hjelp til personer med stor funksjonshemming og som er helt avhengig av hjelp i dagliglivets gjøremål, i og utenfor hjemmet.

Den som tildeles BPA har rollen som arbeidsleder og påtar seg større ansvar for organisering og innhold i tjenesten i forhold til sine behov. Innen de rammer som kommunen vedtar kan brukeren styre; hvem som er hjelper, hvor og til hvilken tid hjelpen skal gis. Formålet med ordningen er å gi den enkelte et aktivt og mest mulig uavhengig liv - til tross for sine funksjonshemminger.

Søknad om avlastning rettes til Helse og omsorg v/ Forvaltningsenheten, Fjellgata 8, 4400 Flekkefjord.

Last ned egensøknadskjema her