Retningslinjer for smittevern

Helsemyndighetene vurderer det som trygt å gjenåpne barnehager, så lenge man sørger for god smittevernfaglig drift. Smittevernveileder for barnehager er styrende for gjenåpningen, den legger blant annet vekt på: 

  • Tiltak ved symptomer på luftveisinfeksjon 

  • Fordele barna i små barnegrupper med en fast ansatt per gruppe 

  • God håndhygiene  

  • Ekstra renhold  

  • Utebarnehage der det er mulig  

Her finner du hele veilederen.
Den gir også svar på hvem som kan komme i barnehagen, og hvem som bør holdes hjemme av ansatte og barn.  

Nye rutiner og opplæring

Frem mot åpning jobbes det med å gi alle ansatte opplæring i smittevern, utarbeide rutiner i tråd med smittevernveilederen, sørge for nok renholdere og å sende ut informasjon til foreldre i hver enkelt barnehage.  

Redusert åpningstid

De kommunale barnehagene får en åpningstid på 7,5 timer slik at flest mulig ansatte er tilgjengelig på samme tid. Da er det mulig å sørge for små grupper slik det legges opp til i veilederen. Ta kontakt med din barnehage for mer informasjon om hvordan dette løses hos dere.  

Måltider

Barnehagene forbereder ikke mat, så barna må spise før de kommer, og ta med seg niste. Foreldre betaler ikke kostpenger som følge av dette.  

 

Andre tiltak

Slik veilederen beskriver legger også våre barnehager opp til mest mulig utelek, små og faste grupper og betydelig økt renhold. Hvordan det helt konkret løses varierer fra barnehage til barnehage.  

Ikke bruk barnehagenes uteområde

For å unngå smittespredning ber vi om at ingen andre enn barnehagen selv, bruker barnehagens uteområde. Dette gjelder både i og utenfor barnehagens åpningstid. Det er hengt opp informasjon utenfor hver enkelt barnehage.