Pris, betaling og moderasjonsordninger

Barnehageprisene er regulert av forskrift om foreldrebetaling i barnehager som fastsetter en maksimalgrense. Maksimalgrensen blir fastsatt i Stortingets årlige budsjettvedtak.

Pris

Kommunen følger statens makspris for barnehagetilbud, øvrige priser for 3 dagers tilbud er jf. kommunens gebyrregulativ.

Kostpenger kommer i tillegg.

Søskenmoderasjon:

Barnet har søsken i barnehage. Beregnes automatisk og du trenger ikke søke. Søsken må bo i samme husholdning. Det gis 30 % moderasjon på barn nr. 2 og 50 % moderasjon på barn nr. 3 og videre. Dersom søsken har ulike tilbud, blir søskenmoderasjon gitt på det laveste tilbudet

Reduksjon av foreldrebetaling ut fra inntekt

Gratis kjernetid (20 timer per uke) på grunn av lav inntekt

Gratis kjernetid betyr 20 timer gratis opphold i uken i barnehagen. Dersom barnet har en heldagsplass må du betale for oppholdet utover de 20 timene. Du må selv søke på fastsatt skjema, og søknader blir behandlet ut fra husholdningens samlede inntekt.

deltidsplass

• Kommunale barnehager tilbyr 60 og 100% barnehageplass. 60% tilsvarer 3 dager pr uke og 100% 5 dager pr uke.
  • I private barnehager kan plass størrelsene variere noe mer, så ta kontakt med den aktuelle barnehagen eller se etter informasjon på barnehagens hjemmeside.

Vil du vite mer?

sommer (01.05 - 30.09) kl. 08-15.00