Gjeldsrådgivning

Har du gjeld og får vanskeligheter med å betale den, eller har problemer med å disponere pengene slik at de strekker til, er det viktig å søke hjelp i tide. Hensikten med økonomisk rådgivning og gjeldsrådgivning er å hjelpe deg slik at du blir i stand til å styre økonomien din selv.

Hvordan?

Rådgivingen vil variere avhengig av hvilke behov du har, det kan for eksempel være hjelp til å disponere pengene, slik at du ikke får betalingsvanskeligheter, som igjen kan føre til sosiale problemer.

Du skal etter beste evne selv forsøke å komme fram til en ordning med de du skylder penger. Men du kan få hjelp til å sette opp et realistisk budsjett, forhandle med kreditorer og inngå en gjeldsordningsavtale.

Alternativ kontakt: 800GJELD, Økonomirådstelefonen

Avtale om et møte gjør hos ditt lokale NAV-kontor.

På NAVs sider finner du mer informasjon om Økonomisk rådgivning og gjeldsrådgivning