Miljørettet helsevern

Miljørettet helsevern omfatter de faktorene i miljøet som til enhver tid kan ha innvirkning på helsen.

Hva er miljørettet helsevern?

Det fysiske miljøet som omgir oss er grunnleggende for helse, trivsel og livskvalitet. Miljørettet helsevern omfatter alt i vårt miljø som direkte eller indirekte kan ha innvirkning på helsen. Det kan være fysiske, kjemiske, biologiske og sosiale miljøfaktorer. Miljørettet helsevern handler også om å fremme helse, trivsel og gode sosiale og miljømessige forhold. Ansvar og myndighet for fagområdet miljørettet helsevern er tillagt kommunen gjennom Folkehelseloven kap. 3.

Les mer om miljørettet helsevern på helsedirektoratets nettsider.

Kommuneoverlege