Søke plass i Skolefritidsordningen (SFO)

Skolefritidsordningen (SFO) er et omsorgs- og fritidstilbud før- og etter skoletid for 1.-4. årstrinn og for barn med spesielle behov på 1.-7. årstrinn. SFO er en del av skolens totale virksomhet og skal inngå i skolens planer med målsettinger og aktiviteter. Innhold og virksomhet skal tilrettelegges for fri og naturlig lek, kulturaktiviteter og sosial læring i trygge omgivelser. SFO-tilbudet skal støtte opp om elevene sitt læringsarbeid.

Søknadsfrist til hovedopptaket i august  er 1. mars.

Alle som søker innen tidsfrist får plass. Søknad skjer elektronisk til den enkelte skole. Fortløpende opptak kan skje gjennom året dersom bemanning og lokaliteter tillater dette. Tildeling av plass skjer ved særskilt tildelingsbrev (enkeltvedtak) og gjelder fra startdato til utgangen av 4. årstrinn eller til plassen blir sagt opp skriftlig på et tidligere tidspunkt. Det må ikke søkes særskilt for hvert skoleår. Barn med spesielle behov må søke om nytt opptak ved overgang til 5. årstrinn.

Søknadsskjema "navn" skal benyttes - legg inn navn på lenke

Krav til søker

• Du kan søke om SFO plass i kommunen uten at barnet bor i kommunen, men barnet må ha bosted i kommunen ved oppstartdato.
  • Du må oppgi epostadresse og mobilnummer, samt fødsels- og personnummer på fakturamottaker.
  • Oppgi ønsket startdato. Dersom søknad sendes etter skolestart om høsten kan du ønske oppstart når du vil i løpet av året. Ved hovedopptaket er oppstart 1. august.

Hva koster det?

Se gebyrliste - legg inn navn på gebyrregulativ

Søknadsbehandling

Søknad om SFO-plass skal sendes elektronisk. Tildeling av plass skjer ved særskilt tildelingsbrev (enkeltvedtak) og gjelder fra startdato til utgangen av 4. årstrinn eller til plassen eventuelt blir sagt opp skriftlig på et tidligere tidspunkt. Det må ikke søkes særskilt hvert skoleår.

Endring av plass skjer elektronisk og gjelder fra den 1. i påfølgende måned.

Klage

Ved hovedopptaket er klagefrist 3 uker fra det tidspunkt søker mottar vedtaket, jfr. Forvaltningsloven kap. VI.

Annen informasjon

sommer (01.05 - 30.09) kl. 08-15.00