Miljøinformasjon

Formål

• Norge har en av verdens strengeste lover om tilgang til miljøinformasjon - miljøinformasjonsloven.
  • Den sikrer at alle som spør om miljøinformasjon skal få svar innen rimelig tid, normalt innen 15 virkedager.
  • Offentlige og private bedrifter må svare på hvordan deres virksomhet påvirker miljøet.
  • For kommunen vil det si at hver avdeling har et eget ansvar for å ha kunnskap om og gi ut miljøinformasjon innen sine ansvarsområder.

Loven krever

Klage

• Om du mener kommunen har brutt Miljøinformasjonsloven kan du klage via kommunen til Fylkesmannen i Aust- og Vest-Agder.