Fra 15. april til 15. september er det generelt bålforbud i Norge. I denne perioden er det ikke tillatt å tenne bål og grill, også engangsgrill, i eller i nærheten av skog og annen utmark.

Der er imidlertid en viss fleksibilitet i lovverket, som sier at det likevel er tillatt å gjøre opp ild når det er åpenbart at brann ikke kan oppstå. Eksempler på dette kan være i snødekte områder eller i fjæresteinene.

Dette er noen viktige forhold å vurdere:

  • Sjekk skogbrannfaren (skogbrannfare.met.no)
  • Unngå bålbrenning når det blåser kraftig
  • Hold trygg avstand til brennbar vegetasjon og bygninger
  • Bruk rent trevirke
  • Bruk rikelig med slokkevann
  • Slokk bålet grundig før du drar
  • Er du i tvil om det er trygt å gjøre opp ild, er det uansett bedre å stå over. Husk at du alltid er ansvarlig når du tenner ild, uansett hvor du er og når på året det er

(Teksten er fra Brannvesenet Sør)