Vafler, eplekake, pizza og flaskepant

Det er ikke så mange elever på Flekkefjord voksenopplæring nå, men alle har bidratt og samlet inn penger til årets TV-aksjonen, hvor pengene går til Plans arbeid for å bekjempe barneekteskap. Allerede etter fjorårets aksjon begynte elevene å samle flasker til pant i en kasse ved skolens inngangsdør, og det har kommet inn godt over 500 kroner på denne måten. I tillegg til å støtte en god sak har pantingen gått inn i undervisningen om resirkulering og viktigheten av å ta vare på miljøet. Elevene oppfordrer nå andre til å bidra til aksjonen på samme måte!

Elevene har også laget og solgt mat. Kantina ble omgjort til kafé, med vafler, eplekake og tilbehør på menyen. Elevene på grunnskolen laget til restaurant og solgte pizza, linsesuppe og falafel. Kundene var elever og ansatte på skolen, og det var mye læring i alt fra innkjøp, matlaging og bestilling, til salg og betaling.    

Voksenopplæringen med egen spleis!

Nå har voksenopplæringen opprettet sin egen digitale innsamlingsbøsse.

Den, sammen med andre bøsser fra Flekkefjord finner du her.

Klikk deg inn, da vel, og legg igjen noen kroner – gjerne i voksenopplæringens bøsse!

Elvene forteller at de er glade for å få hjelpe til med innsamling av penger, og at de fortsetter fram mot tv-aksjonsdagen 24. oktober. 

Plan jobber for at barn skal få vie seg til eget liv, egen skolegang, og ikke giftes bort. De arbeider med opplæring om likestilling og jenters rettigheter. Målet er å nå ut til tre millioner mennesker i Bangladesh, Nepal, Malawi, Mali og Niger der problemet er størst.