Når må du søke?

I Flekkefjord komme har vi barnehageopptak to ganger i l året. Et hovedopptak med søknadsfrist på våren og et supplerende opptak med søknadsfrist på høsten. 

Hovedopptaket

Søknadsfristen for hovedopptaker er alltid 1. mars.

Ved hovedopptaket har du som søker barnehageplass rettigheter etter barnehageloven. 

Supplerende opptak 

Søknadsfristen for supplerende opptak er alltid 15. september.

Du som søker plass ved supplerende opptak har ikke de samme lovregulerte rettighetene som søkere ved hovedopptak har, her er det kapasiteten i barnehagene som er avgjørende. Det er barnehagenes kapasitet som er avgjørende i tildeling av barnehageplass. 

Barn med funksjonsnedsettelse har de samme rettighetene ved begge opptakene. 

Se hva som gjelder for barnet ditt:

  • Barn som fyller ett år i perioden januar- august har rett på plass i august det året de fyller ett år. Søknadsfrist er 1. mars. 
  • Barn som fyller ett år i september har rett på plass i september det året de fyller ett år. Søknadsfrist er 1. mars. 
  • Barn som fyller ett år i oktober eller november har rett til barnehageplass den måneden de fyller ett år. Søknadsfrist er 1. mars
  • Barn som fyller ett år i desember har rett til barnehageplass førstkommende august etter at de har fylt ett år, men bør søke om plass ved supplerende opptak.
  • Eldre barn uten barnehageplass: Fordi det er flest ledige plasser i august, og dermed størst muligheter til å få plass i ønsket barnehage, anbefaler vi eldre barn å søke før fristen 1. mars. 

Slik søker du

For alle barnehager i Flekkefjord kommune må du bruke Oppvekstportalen for å søke om, eller å bytte plass. Du kan velge inntil 3 barnehager.

Søk om plass her

Slik går du frem for å legge inn søknad i portalen:

  • Hvis du er folkeregistrert i Flekkefjord kommune: Logg deg inn via ID-porten før du søker barnehageplass. Dette er for å kontrollere at opplysningene som er registrert på deg og din familie er korrekte. Dersom kontaktinformasjon ikke stemmer, så må du oppdatere opplysningene. Dersom du ikke er innlogget når du registrerer nye opplysninger så vil de ikke bli lagret.
  • Hvis du ikke er folkeregistrert i Flekkefjord kommune: Du må søke uten å være innlogget, og logge inn etter at søknaden er sendt for å lagre dine kontaktopplysninger. 

Svar på søknad

Senest 3 uker etter søknadsfristen vi du motta et er brev med tilbud om plass i en barnehage. 
Du må da logge deg på Oppvekstportalen for å takke ja eller nei til plassen du har fått tilbud om. 

Venteliste

Det er mulig å takke ja til en plass og fortsatt stå på venteliste til plass til en annen barnehage.

Får du tilbud om plass i en barnehage du ikke hadde satt opp i søknaden, er det mulig å takke nei til plassen og fortsatt stå på venteliste til en annen barnehage fra søknaden.