Bakgrunn

Vi er nå godt i gang med alle i prioriteringsgruppe 5, 6 og 7. Dette er personer som er meldt inn fra legene som har underliggende sykdommer. Etter dette begynner vi på prioriteringsgruppe 8 som er personer i aldersgruppen 55 - 64 år. I denne gruppen er det ca. 800 personer, som gjør at vi har valgt å prøve en digital løsning for å effektivisere arbeidet.

"Dette gjør at du selv har større mulighet til å velge når du skal ta vaksinen. Hvis noen har behov for hjelp så skal de få all den hjelp de trenger for å booke time til vaksinering", forklarer vaksinasjonskoordinatoren Ann Kathrin Berge.

Slik fungerer det

Vi vil gi tilgang til like mange personer som vaksiner vi mottar. Det betyr at om vi får 200 vaksinedoser vil vi gi tilgang til 200 personer i prioriteringsgruppen. Vi vil ukentlig legge ut informasjon på alle våre digitale kanaler om hvor mange vaksinedoser vi får og hvilket årskull vi vaksinerer. 

Når det er din tur logger du deg inn her med BankID eller BankID på mobil. Deretter må du fylle inn informasjon og svare på noen spørsmål, før du velger tidspunkt for vaksinering. Til slutt vil du få en SMS med bekreftelse på bestilt time. Du vil få tildelt tid til andre dose når du tar din første dose. 

Vi hadde tidligere en ventelistefunksjon i systemet hvor man kunne melde sin interesse. Denne har vi tatt bort da man ikke automatisk får tildelt en time når det er din tur. Med andre ord måtte du ha logget deg inn å bestilt time på lik linje med noen som ikke stod på ventelisten, og dermed har hensikten forsvunnet. 

Har du behov for hjelp kan du ringe teststasjonen alle hverdager mellom kl. 09.00 - 11.00.

"Som dere skjønner får ikke alle booket time med en gang, så vi ber folk om å være tålmodige, forteller vaksinasjonskoordinatoren. 

Benytt sjansen og møt opp!

"Det er viktig at du møter opp til timen! Dersom du ikke møter opp uten å gi beskjed må du påregne å komme langt bak i køen",  påpeker vaksineringskoordinatoren.

En stor del av befolkningen vil etter planen bli vaksinert i løpet av sommeren. Dose nr. 2 må tas i samme kommune som man har tatt dose nr. 1. Vaksinedosene kan ikke lagres og vi må derfor prioritere å sette dosene som vi får tilsendt av staten. Vi har stor forståelse for at dette kan gjøre ferieplanlegging krevende i år, men det er viktig at du møter opp til timen selv om du har ferie. 

Ønsker du ikke vaksinen?

Det er svært nyttig for oss å vite om du ikke ønsker en vaksine mot covid-19. Derfor ber vi deg likevel logge deg inn og svare "Nei, jeg ønsker ikke vaksine" på første spørsmål. Dette vil hjelpe oss å holde oversikt over fremgangen i vaksinasjonsprogrammet. Du kan selvsagt ombestemme deg, men må da selv ta kontakt for å si fra. 

Trenger du hjelp til å bestille?

Trenger du hjelp eller er pårørende til noen som trenger hjelp? Ring til 476 55 672 alle hverdager mellom kl. 09.00 - 11.00.