Tre barn bærer bøker til hyttebiblioteket.
Elias Haji, Levian Lona og Shilan Haji hjelper bibliotekleder Kirsten Moi Øvstedal med å åpne hytte-biblioteket.

Innholdsrik dag

På programmet stod informasjon og taler fra Flekkefjord kommune, Sparebankstiftelsen SR Ban, fylkesvaraordfører og FOT. I tillegg ble det tradisjonell snorklipping i regi av ordfører Torbjørn Klungland og åpning av hytte-biblioteket i regi av bibliotekleder Kirsten Moi Øvstedal med tre små medhjelpere. 

Biblioteket ble båret på plass av elever ved Søyland skole tidligere i uka. 

FOT arrangerte quiz, leker og aktiviteter for små og store. Det ble delt ut i overkant av 300 pølser, flere titalls liter bålkaffe og gode mengder tursjokolade. 

Ordfører Torbjørn Klungland klipper rødt bånd foran dagsturhytta.
Snoren klippes av ordfører Torbjørn Klungland, sammen med fylkesvaraordfører Bjørn Ropstad og Merethe Jerstad fra Sparebankstiftelsen SR Bank.

Og hytta skal hete...

Før åpningen ble innbyggere bedt om å sende inn navneforslag til hytta. Prosjektgruppen fikk inn over 80 forsalg, og valgte Skredderhytta som var foreslått av flere innsendere.
Dette navnet fikk ordføren gleden av å avsløre samtidig som han klippet den røde snoren på åpningen. 

Navnet henger sammen med at stien som fører opp til Storehiea heter Skredderstien, etter Ole Olsen Valberg som var skreddermester i Flekkefjord på 1800-tallet.

Etter loddtrekning var det ​Tone Lende som ble kåret til vinner av en dagstuhytte-termos for sitt innspill i konkurransen. 

Dagsturhytta sett fra siden, med mennesker rundt.
Det var travelt rundt hytta på åpningsdagen

Om hytta

På Agder skal det på sikt setter opp 25 dagsturhytter, en i hver kommune. Dagsturhyttene har som mål å skape attraktive turmål som kan bidra til at flere kommer seg ut på tur i hverdagen der de bor. De skal gi mer friluftsliv, økt fysisk aktivitet og gode naturopplevelser for både fastboende og tilreisende. 

Skredderhytta er plassert ved byutsikten på Storeheia. Stien er godt merket fra sentrum. Hytta står ulåst og inneholder en vedovn, et lite bibliotek og sitteplasser - i tillegg til en fantastisk utsikt. Det er ikke lov å overnatte, men man kan ellers bruke det som ei vanlig hytte. FOT drifter hytta på vegne av Flekkefjord kommune.