Helene fikk hele stipendet i fjor - nå åpner vi snart for årets søkere

Vi skal snart i gang med ny søknadsrunde til kulturstipendet. Stipendet tildeles personer som er født i eller har nær tilknytning til kommunen, utøvende kunstnere under utdanning, kulturarbeidere og idrettsutøvere.

I fjor gikk hele stipendet på 20 000 kroner til Helene Torkildsen. I utgangspunktet deles denne summen på to søkere som får 10 000 kroner hver.

Jobber med illustrasjonsbok

Lene Kristine Rørvik fra kulturtjenesten har snakket med Helene, og her er hennes oppsummering av praten:

Helene (f. 2002) er født og oppvokst i Flekkefjord, og har alltid vært interessert i kunst, tegning og maling. Hun har vært elev kulturskolens «visuell kunst» og har gått kunst, design og arkitektur- linjen på videregående. Helene har også lagd flere StreetART-verk i Flekkefjord, og er nå i gang med kunststudier i Stavanger; hun har en drøm om å oppnå noe større.

Helene skrev i sin søknad at: Etter som årene har gått, har jeg testet ut mange nye ting, men alltid fortsatt å følge stien jeg startet å gå som liten. Med ærlighet, kan jeg si at jeg har gått meg vill et par ganger. Alle mister stien av syne iblant. Det som fascinerer meg, er at jeg alltid har havnet tilbake på det samme stedet da jeg for første gang holdt en malerkost i hånda; Alltid med en indre drøm om å skape noe vakkert.

Akkurat nå holder Helene på med et bok-prosjekt. Hun beskriver boken sin slik: Jeg skal lage en illustrasjonsbok for barn og voksne. Boka skal handle om livet, og den vakre syklusen vi går igjennom: «Et barnebarn som besøker sin tante langt uti gokk, uvitende om tantens transformasjon. På vinteren blir hun gammel, men på våren et lite barn igjen».

Boken vil gjenspeile deres forhold gjennom tid og alder, samt det indre barn som følger oss hele livet på tross av alderdom. Sett fra et perspektiv virker livet annerledes, men mye rikere på et vis.

Helene holder på med kunststudiene sine og lagde i sommer et nytt StreetART-verk i Nesgaten 25 og jobber med boka i tillegg. Hun gleder seg til at hun blir ferdig med eksamener og kan jobbe for fullt med boka.

Helene og kommunen håper at mange unge med spesielle talenter innenfor kultur og idrett velger å søke på årets stipend.