Til tross for at de fleste av oss vet hva vi burde gjort mer av eller mindre av er innarbeidede vaner og mønstre vanskelige å endre. Det finnes alltid en unnskyldning for å bli i sofaen, ta en rask frossenpizza-middag, eller kose seg med en sjokolade. De små hverdagsvalgene vi tar er det som for mange av oss i sum utgjør en forskjell for helsen vår.

Motsatt finnes det mange små hverdagsvalg som vil gjøre oss sunnere, sterkere og kanskje friskere. Det er du som bestemmer.

Igjen oppfordres du som innbygger i Flekkefjord til å se noen korte filmer og tenke litt over hvilke valg du tar. Denne gangen er det kanskje deg selv du skal gjøre opp status og diskutere med?

For du som er mellom 10 og 17 år (eller foreldre til noen som er det) anbefaler vi disse filmene

https://www.youtube.com/watch?v=nZ0Eb1lu28Q&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=2eABgSvQ-wE

https://www.youtube.com/watch?v=lgRlm801TwY&feature=youtu.be

Er du over 18 år så anbefaler vi disse filmene (ca. 4,5 min)
https://www.youtube.com/playlist?list=PLS9Dbtm5qG5WmMtv6xHSg0Z5kOMknYQgO

Spørsmål til deg selv:

Etter å ha sett filmene, er det noe du har lyst til å gjøre mer eller mindre av?

Her er noen nyttige verktøy: https://www.helsenorge.no/baredu

Spørsmål vi gjerne ønsker din tilbakemelding  på:

  • Har du et godt hverdagshelse tips som du kan tenke deg å dele med andre?
  • Hvordan bør kommunen hjelpe innbyggerne med å leve sunne, aktive og gode liv i Flekkefjord?

 5d 91EHiw 4WHSy 6DFTJwP 8DCbFh 82KvyOsAAAAASUVORK 5CYII=

Send oss dine innspill

Hver måned presenterer vi et nytt tema for diskusjon. I november tok vi for oss eldrebølgen. I desember så vi nærmere på forventninger til kommunen og velferdsstaten, og i januar er det folkehelse som diskuteres.

Målet med Flekkefjord diskuterer er å engasjere deg som innbygger i diskusjoner som omhandler deg og ditt liv. Diskuter med familie, kolleger og venner, fortell oss så litt om hva dere kom frem til!

Bruk QR-koden over og svar på spørsmålene som engasjerer deg.
Du kan også sende svarene på mail til oss: post@flekkefjord.kommune.no, merk mailen med Flekkefjord diskuterer.

Mer om prosjektet

Flekkefjord diskuterer inngår i den nye helse- og omsorgsplanen. Vi vil med prosjektet prøve å få i gang en innbyggerdialog som vi legger frem med fem ulike temaer/problemstillinger.

Vi presenterer ett tema i måneden. Temaene, påstandene og spørsmålene knyttet til dem presenterer vi på kommunens nettside og i kommunens sosiale medier. Hvordan temaene presenteres kan variere fra gang til gang. Det kan være i form av en avisartikkel, en faktatekst, en video, eller lignende.

Håpet er at dere som innbyggere vil ta dere tid til å tenke over og diskutere det vi presenterer. Ta gjerne praten med naboer, venner, familie, kollegaer – i matpausen, rundt middagsbordet eller på trimtur!