Sigurd Birkeland og Kjell Netland på jobb i sentrum.
Sigurd Birkeland og Kjell Netland på jobb i sentrum.

Vedlikehold med teknisk drift

Fra teknisk drift stiller pensjonerte kommunegartner Erland Nordstrøm opp, for å lose ungdom gjennom ukene i sommerjobb.

- De er en fin opplevelse å ta i mot ungdommene. Jeg hadde nok ikke gjort dette hvis ikke. De er punktlige og pliktoppfyllende, kan Erland fortelle.

Han har med seg en gjeng på fem ungdommer, deriblant Sigurd Birkeland (15) og Kjell Netland (21) som synes sommerjobb i kommunen så langt er en god opplevelse.

- Det har vært litt mye kantklipping bare, ler guttene.

Begge to håper på å få kjøre grasklipper i løpet av sommeren og synes ellers at lommepengene er noe av det beste med sommerjobben. Sigurd har bestemt seg for å bli fisker, mens Kjell er mer usikker. Han kunne ikke helt utelukke en fremtid hos teknisk drift, selv om planene ikke var lagt enda.

Håvard Klungland, Torje Berrefjord, Mina Hauge, Thea Alsvik og Sajeetha Sureshnathan i sansehagen utenfor Tjørsvågheimen.
Håvard Klungland, Torje Berrefjord, Mina Hauge, Thea Alsvik og Sajeetha Sureshnathan i sansehagen utenfor Tjørsvågheimen.

Livsglede på Tjørsvågheimen

På Tjørsvgåheimen tar de også i mot en stor ungdomsgjeng i løpet av sommeren. Ungdommene tar med seg beboere ut på tur, spiller spill og gjennomføre andre livsgledetiltak som å steke lapper i sansehagen. I tillegg driver de med en del vedlikehold.

- Det er et friskt pust for både ansatte og beboere å få inn ungdommer på sommerjobb. Vi merker at beboerne setter pris på det og at det er bra for ungdommene å få jobbe med mennesker, forteller Ellen Log Håland som har tatt i mot en ny gruppe sommervikarer denne uken.

Hun legger til at sommeren i helsesektoren kan være utfordrende, og at det derfor er ekstra viktig å ha inne ungdom som kan bidra til å få beboere ut på tur eller gjennomføre andre livsgledetiltak.

Sajeetha Sureshnathan (17) er blant ungdommene som har fått sommerjobb på Tjørsvågheimen.

- Dette er min første sommerjobb, så langt har det vært veldig koselig. Det har vært fint vær så vi har fått jobbet ute mye, forteller hun.

Torje Berrefjord, Mina Hauge, Thea Alsvik og Håvard Klungland synes alle det har vært fint med sommerjobb og sier at de kunne tenke seg tilbake igjen til neste år. 

- Jeg hadde egentlig søkt på teknisk drift fordi jeg liker å jobbe ute, forteller Torje (19). Han er allikevel fornøyd med at han har fått være ute og gjort vedlikeholdsarbeid rundt Tjørsvågheimen.

Millie Austad på jobb på dokumentsenteret på rådhuset.
Millie Austad på jobb på dokumentsenteret på rådhuset.

Kontorjobb på rådhuset

I administrasjonen på rådhuset er ungdommer i sving hos vikarsentralen, på dokumentsenteret og i sentralbordet.

- Det er terapeutisk arbeid å skanne dokumenter, jeg hører gjerne på lydbok mens jeg jobber, forteller Millie Burhol Austad (23) som for tiden jobber på dokumentsenteret med digitalisering av eldre papirarkiver.

Har du lyst til å jobbe hos oss?

Sommerjobber for 2023 publiseres i løpet av mars måned, det er lurt å følge med både på kommunen sin hjemmeside og i lokalavisen. Du behøver ikke å perfekt CV for å søke, men du må være motivert for å prøve ut jobb i kommunen.