Seks måneder

Fra onsdag 17. november settes det oppfriskningsdoser for innbyggere over 65 år som fikk andre dose for minst seks måneder siden. Det betyr at alle som fikk sin andre dose før 17. mai kan stikkes på nytt fra onsdag 17. november og utover. 

Grunnen til at vi ikke starter opp før, er at det skal gå seks måneder mellom andre dose og oppfriskningsdose. I tillegg holder vi på med influensavaksinering i kommunen. Det må gå minimum en uke mellom influensavaksine og koronavaksine.

Koronavaksineringen skjer på Flekkefjord ungdomsskole, ikke i Ueneshallen. Det er satt opp tilgjengelige timer hver onsdag, frem til og med 15. desember som siste vaksineringsdato for året.

Vaksinekoordinator Ann Kathrin Berge forventer å få tilbudt oppfriskningsvaksine til alle over 65 år før jul:

De i aldersgruppen 65-74 bør bestille time i desember, ettersom de fikk andre dose sist. De over 75 kan bestille når de vil. 

Slik bestiller du

Tidligere ble alle over 65 ringt med tilbud om vaksine, det blir de ikke denne gangen.

Du bestiller oppfriskningsdose her. Her velger du dato, klokkeslett og sted, og får en sms med timebekreftelse.

Berge håper at flest mulig bestiller digitalt:

Vi håper at du prøver å bestille time digitalt før du ringer oss. Kanskje er det noen som kan hjelpe deg? Det er nå mulig å bestille time på vegne av andre! 

Dersom det ikke lar seg gjøre å bestille digitalt, kan du ringe vaksinetelefonen på 46 84 67 71, men da må du være forberedt på ventetid.

Berge oppfordrer pårørende til å hjelpe med transport til timen for de som har behov for det.

Egne datoer på Sira, Gyland og Hidra

Det blir egne datoer for oppfriskningsdose på Sira, Gyland og Hidra. Disse settes på Sira eldresenter, Gyland skole og Hidra skole.

De som ønsker det kan få vaksinen i distriktet på disse datoene, men det er selvsagt også mulig å bestille i byen dersom datoen ikke skulle passe, eller at man heller ønsker det.

Du bestiller på samme måte som nevnt ovenfor for vaksinering på Sira, Hidra eller Gyland, men velger det stedet du ønsker å ta vaksinen.

Datoene og klokkeslettene er som følger:

Sira Gyland Hidra
Torsdag 02.12.21
kl. 16.15-18.00 på eldresenteret

Torsdag 09.12.21
kl. 16.30-18.00 på Gyland skole

Tirsdag 14.12.21
kl.16.30-18.00 på Hidra skole