Hva er tanken bak den nye grafiske profilen?

Kommunens tidligere grafiske profil ble ferdig i 2014. Du har kanskje sett den lilla fargen eller den lilla versjonen av kommunevåpenet? Etter dette har det skjedd mye i samfunnet, blant annet har digitaliseringen virkelig skutt fart. Nå var det behov for en mer moderne og minimalistisk profil, tilpasset den digitale hverdagen. 

Sakte men sikkert vil vi bytte ut den gamle, med det nye. Håpet, og målet, er at dette skal samle kommunens ansatte under en felles merkevare. Slik blir det også lettere for kommunens innbyggere å gjenkjenne avsenderen. 

Vi ville altså lage en ny grafisk profil for Flekkefjord kommune som er frisk og ny, samtidig som den er tidløs og elegant.

Det håper vi at vi har fått til. 

Vi har nemlig fått veldig god hjelp på veien, fra Gnizt sine designere, som har har vært med på å utvikle den nye logoen, kommunevåpenet, fargene, fontene og designelementene. 

Hva er nytt?

Vi strør vårt nye design over det meste som har med Flekkefjord kommune å gjøre, og du vil forhåpentligvis se spor av nytt overalt hos oss. 

Vi lanserer profilen i dag, uten at absolutt alt er klart, vi fortsetter å rulle den ut ut året, og noen måneder inn i 2024.  

Et fint sted å begynne er de nye nettsidene våre, som du er innom nå, de gir fra seg flere av de nye fargene og designelementene vi har pyntet oss med. Vi har også endret litt på strukturen i håp om at det blir enklere å finne frem.  

Vi har ny-oppusset kommunevåpen, som vi bruker i mer tradisjonell og formell kontekst enn de ferske kommunelogoene våre, som kommer i ulike farger, og som du vil finne igjen både i sosiale medier og i annonser, for eksempel i avisen.

Ellers blir det nytt design på blant annet skilt, flagg, trykt materiale, skilt, konvolutter og kommunikasjonsmateriell.

Glasset i inngangspartiet på rådhuset skal skiftes ut, skjermportaler og publikumsverten kommer i ny drakt, samme med blant annet vårt bookingsystem, webcruiter (hvor ledige stillinger ligger), oppvekstportalen, intranett (for kommunalt ansatte), med mye mer.

Hvem står bak den nye grafiske profilen?

Prosjektet startet i et team hos oss, bestående av kommunalsjef Kirsten Mauland, digitaliseringsrådgiver Malene Danielsen, seniorrådgiver Leif Andre Figenschou-Cedewarft og informasjonsansvarlig Ingvild Hookway Storm. Informasjonsmedarbeider Arne Tønnessen har også deltatt i prosjektet.. 

Vi fikk i stand et samarbeid med Rebecca Reimers og Gnizt som har laget mye av det nye designet. Det gjelder også finpussingen av kommunevåpenet, som senere ble vedtatt politisk.

Her er noen høydepunkter fra den nye grafiske profilen:

Kommunevåpen

Vi vil gjøre ære på kommunevåpenet, og har pusset litt på det. Vi har gått mer tilbake til røttene. Ser du losen? Den er tydeligere enn før.

Selve motivet på kommunevåpen kan følges tilbake til 1855, da løytnant Kaltenborn foreslo «En norsk Lodsbaad i fraadende Bølger paa høirød Grund» som kommunevåpen for Flekkefjord. Tegningen svarte til den dramatiske beskrivelsen. Den har likhetstrekk med losskøytene til båtbygger Colin Archer. Det mørke feltet i seilet var symbolet som fortalte andre sjøfarende at båten var en losskøyte.

Kommunevåpen.png

Kommunevåpen gjennom tidene.png

Logoer

De nye logoene bygger på kommunevåpenet, og de dukker opp i mindre høytidelige settinger enn hva våpenet gjør – for eksempel i sosiale medier, på brosjyrer og brev. 

Logoer.png
Logoer til SOME.png

Farger

Fargepaletten er ny, og den vil du kjenne igjen overalt hos oss.

Farger.png

Designelementer

I tillegg til logoen har vi fått inn nye friske designelementer, som du også vil kjenne igjen flere steder, som på nettsiden, på visittkort, plagg, biler og så videre.

Designelementer.png
Designelementer  2.png

Brosjyrer og plakater

Hva synes du? Vi liker både fargene og det nye designet, om vi skal være ærlige.

Brosjyrer.png
Plakater.png

Brev

Sammen med det nye designet har vi et mål om at brev fra oss skal være bygget fra samme mal, slik at inntrykket blir mer helhetlig. 

Brev.png

Genser

Snaret er det bare å kle seg opp i fargene våre. 

Genser.png