Elin Loga

Hjemmetjenesten

Pandemien med nye karanteneregler og sykefravær gjør at hjemmetjenesten har bemanningsutfordringer. Hele kommunens helsetjeneste har planlagt for høyt fravær og er forberedt på denne, men vil få vansker med bemanning dersom fraværet stiger pga sykdom og karantene.

I slike situasjoner hadde det hjulpet oss om pårørende har et ekstra øye med sine nære og tar kontakt med tjenesten når de er på besøk og mener at tjenesten ikke trenger å komme. Vi må prioritere nødvendig helsehjelp som må utføres av helsepersonell, sier enhetsleder for hjemmetjenesten, Sundeheimen og Hidra omsorgssenter Elin Loga.

Denne beskjeden kan gis hele døgnet på tlf.: 418 69 400. Da kan tjenesten enklere prioritere hjelpen til dem som ikke har noen til å bistå seg. 

Når snøen faller og det er glatte veier kan det være utfordrende for ansatte å komme fram.

Vi vil oppfordre familie, venner, naboer og andre pårørende som har mulighet til å strø og måke oppkjørsler og inngangsparti. Vi håper også på forståelse for forsinkelser og evt. avlysninger ved ekstra krevende kjøreforhold, sier Elin Loga.

Ellen Barth Larsen

Tjørsvågheimen, Sundeheimen og Hidra omsorgssenter

Det er ingen besøksforbud, så alle kan komme på besøk både før jul og i romjula. I tillegg er de aller fleste vaksinert med tre doser. Men det er viktig at også pasientene/brukerne, samt deres pårørende, reduserer antall nærkontakter og følger nasjonale råd og regler.

Vi kan ikke stenge ned slik som andre enheter og bedrifter kan, og ber derfor innbyggerne om hjelp til å holde driften i gang, forklarer enhetsleder for Tjørsvågheimen Ellen Barth Larsen.

Hun forteller videre at hvis man planlegger å besøke en av kommunens helsetjeneste men er i tvil eller har symptomer, da skal du holde deg hjemme. 

Selv om man er fullvaksinert viser erfaringene at det er tøffest for de sårbare eldre, og mange av disse har lite å gå på fra før av. Derfor må vi sammen gjøre alt vi kan for at ingen av våre pasienter/brukere blir syke, sier Ellen Barth Larsen.

Skal du besøke en av dine nære i jula? Da bør du sjekke dette!

  • Bruk munnbind i møte med helsetjenesten.
  • Hold god avstand til alle.
  • Er du uvaksinert? Da anbefaler vi deg å vurdere å ta julehilsenen på telefon for å skåne pasienter/brukere og våre ansatte.
  • Ta gjerne en selvtest før du kommer på besøk.
  • Ikke kom på besøk om du er nærkontakt, sitter i isolasjon eller har nyoppståtte luftveissymptomer.

Takker for samarbeidet

De ønsker begge å takke for tålmodigheten og godt samarbeid i året som har gått, og påpeker at innbyggerne gjerne må ta kontakt med de ulike avdelingene om de lurer på noe.

Tjørsvågheimen: tlf.: 383 28 300

Sundeheimen: tlf.: 383 28 410

Hidra Omsorgssenter og hjemmetjenesten på Hidra: tlf.: 383 28 400

Hjemmetjenesten: tlf.: 418 69 400