12-15 åringer vil få tilbud om vaksinering

I Flekkefjord vil 12-15 åringer få tilbud om Pfizer vaksinen etter anbefaling fra FHI slik den foreligger pr dags dato. Tilbudet gjelder årskullene 2006, 2007 og 2008, samt alle fra årskull 2009 så snart de har fylt 12 år.

Det kreves samtykke av BEGGE foresatte ved koronavaksinasjon. Elevene vil få med informasjonsbrev og samtykkeskjema hjem. Her er samtykkeskjema.

Vaksinasjon av elever på ungdomsskolen vil bli gjennomført klassevis i kantinen på skolen torsdag 30. september (med forbehold om endringer som eventuelt vil bli varslet på SMS).

De som ikke ønsker å ta vaksinen på ungdomsskolen eller ønsker å ha med seg foreldrene sine kan bestille time til vaksinering via kommunens ordinære vaksinasjonsprogram. Dette gjelder også for de som er født i 2009 som går på Sunde skole, Gyland skole, Sira skole og Hidra skole. Da må en forelder eller foresatt bestille time på vegne av barnet. Dette er en funksjon som ikke er helt på plass, men vi forventer å åpne for at man kan bestille time på vegne av andre i løpet av uke 37. Vi vil legge ut informasjon når dette er klart.

Folk møter ikke opp

Vi opplever at mange ikke møter opp til timen sin. Dette har i noen tilfeller endt med at kommunen har måtte kaste vaksinedoser. Dette vil vi gjerne unngå.

De som ikke møter opp til sin planlagte time for andre dose vil ikke automatisk få en ny time, men må selv bestille ny time.

Avbestille, bytte eller spørsmål om vaksine?

Vi har hatt stor pågang på vaksinetelefonen av folk som ønsker å bytte eller avlyse timen sin. Opplever du at vi ikke svarer? Send oss gjerne en e-post til vaksine@flekkefjord.kommune.no