Jeg får hjelp til å huske alle avtalene mine, sier Jan Erik Skailand om Memoplanner.

Han er en av stadig flere som har nytte av velferdsteknologi i hverdagen, og for han har en digital dagsplanlegger vært gull verdt.

Memoplanner er et tids- og planleggingshjelpemiddel som gir oversikt over dagens, ukens og månedens aktiviteter. Aktivitetene synliggjøres med tekst, bilder/symboler og talemeldinger på en skjerm som kan håndholdes, settes på et bordstativ eller monteres på veggen. Løsningen finnes også som en app til mobiltelefonen slik at du alltid kan ha den med deg.

Jan Erik skryter av både brukervennligheten og det personlige preget han har hatt muligheten til å sette på planleggeren sin.

Den er enkel å bruke, og det er spesielt morsomt at jeg kan legge inn bilder som jeg selv har tatt til avtalene, slik at de kommer opp når jeg blir påminnet dem!

Han legger vanligvis inn avtalene sine selv, men får hjelp fra ansatte i kommunen om det trengs. Jan Erik er ikke i tvil om at han vil anbefale andre å skaffe seg sin egen digitale planlegger.

Jeg anbefaler denne til venner og kjente og er stolt over å ha fått prøve ut denne metoden for å klare meg bedre. Jeg har fått bedre rutiner på daglige gjøremål som dusjedager, sengeskift, søppeltømming og støvsuging, sier han.

Hva er velferdsteknologi?

Velferdsteknologi er teknologisk assistanse som bidrar til økt trygghet, sikkerhet, sosial deltagelse, mobilitet og fysisk og kulturell aktivitet og styrker den enkeltes evne til å klare seg selv i hverdagen til tross for sykdom og sosial, psykisk eller fysisk nedsatt funksjonsevne.

Mer om velferdsteknologi i Flekkefjord.