Klar til påsketuren

Har du vært på Storeheia og sjekket ut den nye dagsturhytta? Til nå har du møtt låste dører – men det nærmer seg åpning!

Søndag 26. mars klokken 13 er det åpningsarrangement.

Vil du være med? Da møter du opp ved trappene til Lilleheia én time før, klokken 12.15.

Etter åpningen er dagsturhytta tilgjengelig for alle – klar til påsketuren!

Åpningsprogrammet

Vi publiserer invitasjonen tidlig neste uke, men kan røpe at det blir bålkaffe, pølser og aktiviteter for barn og unge. I tillegg vil kjente fjes som ordføreren, og fylkesvaraordføreren dukke opp. 

Hva er spesielt med dagsturhytta på Storeheia?

Dagsturhytta på Storeheia er hva en dagsturhytte er ment å være, med sin sentrumsnære plassering, sin tilgjengelighet, sin utsikt, og sine naturskjønne omgivelser. 

Hytta ankom med helikopter tidligere denne måneden, for så å bli satt opp. I hytta finnes det et bibliotek med bøker for barn og unge. Bøkene bæres opp av barnehagebarn og bibliotekansatte uka for åpningen. 

Turen til Storeheia, med muligheter for å gå Storeheia rundt, er et populært turområde med historisk sus. Særlig Skredderstien er noe for seg selv, med sine trinn mer eller mindre hogget inn i fjellet. Det var skredder Ole M. Walberg, eller hans far, med samme yrkestittel, som laget trappene. I 1860-årene bodde Walberg i Nesgaten 14. Ved siden av skredderyrket var han en slags vaktmester for de vanskeligstilte som bodde der. Det ble i 1930-årene bestemt å sette opp rekkverk langs deler av Skredderstien. 

Hva skal dagsturhytta hete?

Dagsturhytta har enda ikke noe navn, og det trenger vi innbyggernes hjelp til å endre på.

Har du et forslag? Send det inn her.

Frist for å komme med innspill er 22. mars kl. 15.00.