Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Spira kultursenter

Flekkefjord Kultursenter SPIRA åpnet september 2016. Kultursenteret er tegnet av arkitektene Helen & Hard og eies og drives av Flekkefjord kommune.

Spira rommer blant annet:

 • Kino
 • Bibliotek
 • Kulturskole
 • Fritidsklubb

Besøk Spira sin nettside her.

Fritidsklubb

SPIRA fritidsklubb er et lavterskeltilbud for unge mellom 12 – 18 år. Klubben holder til i Flekkefjord kultursenteret SPIRA.
Åpningstider: 
mandager fra 14.30 – 17.30 ungdomskafé
fredager fra 19.00 – 23.00 klubbkveld
Man må være medlem av klubben for å delta. Medlemskapet er gratis.
Følge oss på facebook Spira fritidsklubb.

UKM

Ung kultur møtes (UKM) er mange små lokale festivaler hvor ungdom kan delta med alle slags kulturuttrykk. Flekkefjord har ansvar for gjennomføring av UKM lokalt og ev på fylkesnivå. Hver kommune sender en del ungdommer videre til en fylkesmønstring. Fra fylkene sendes i neste omgang deltakere til den nasjonale UKM-festivalen.

Kulturproduksjon

Planlegge og gjennomføre kulturarrangementer i kulturhuset, enten ved eget initiativ eller innleie fra eksterne brukere. Vi har primært 2 arenaer for dette; Storsalen (370 seter) og blackbox (80 seter). For leie av salene henvises til www.flekkefjordkultursenter.no

Bibliotek

Biblioteket tilbyt ulike aktiviteter, og er åpent for alle. Vi holder til i første etasje hvor store glassfasader mot Tollbodbrygga og fjorden slipper inn dagslys og skaper en behagelig atmosfære. Vi har et eget ungdomsrom, to studieceller med pc-er, konferanserom og nett-tilgang. Biblioteket er tilgjengelig så lenge Spira er åpen. Gyland, Bakke og Hidra filial dekker distriktene.

 • Vi har bøker, lydbøker, filmer, tidsskrifter og ferske aviser. 
 • Du må ha lånekort for å låne. Nasjonale lånekort fås i biblioteket mot fremvisning av legitimasjon. Første kort er gratis. Last gjerne ned appen BIBLIOFIL for å få lånekortet på mobilen. 
 • Vi har selvbetjening. Du må selv registrere og levere lån på automatene.
 • Normal lånetid er 4 uker for bøker og 1 uke for film. 
 • E-BØKER Flekkefjord bibliotek tilbyr gratis lån av elektroniske bøker via appen eBokBib.
 • Dersom vi ikke har boka du ønsker, kan den som regel lånes inn fra et annet bibliotek. Bestill gjerne selv via www.agder.samsok.no. Innlånte og reserverte bøker må hentes innen 1 uke.
 • Tapt eller skadet materiale erstattes etter gjeldende satser.
 • I løpet av året vil vi presentere spennende forfattere og legge til rette for ulike arrangementer. Følg med på Spiras arrangementskalender (klikk her) og på vår Facebook-side (klikk her).
 • Søk i vår katalog/Finn MinSide - her 

Kino

Kinosalen med sine 95 seter er laget spesielt for den store kinoopplevelsen, og i tillegg har vi storsalen med 370 seter, Salene er utstyrt med det beste innen kinoteknikk, kinosalen med 4K projektor, HFR, som kan vise opptil 60 bilder/sek. og Master Image 3D system. 
Kinosalen har det suverene lydsystemet; Dolby Atmos. Et lydsystem som gir en ekstra dimensjon til kinoopplevelsen ved at lyden beveger seg tredimensjonalt rundt deg.
For de romantiske eller de gode vennene kan kinosalen varte opp med «loveseats» på bakerste rad. Legg merke til taket - stjernene er flyttet fra den gamle kinoen som ble bygget i 1956.
Kinoen har samarbeidsprosjekter med de andre avdelingene på Spira og er også åpen for forslag og samarbeid med både enkeltpersoner og foreninger som ønsker å vise f.eks historiske filmer og dokumentarer.

Hver siste fredag i mnd tilbyr vi sammen med Frivilligsentralen formiddag/seniorkino. I skolenes vinter/høst og sommerferier har vi rabbaterte forestillinger for barn på dagtid, og ellers skolekino og barnehageforstillinger etter ønske. Du kan gå på strikkekino i høst/vinterhalvåret og vi viser konserter og liveforestillinger av band og opera . Noe for enhver smak!

1