Kjell Steinsholt er teknologiambassadør fra Pensjonistforbundet i Flekkefjord. I den rollen forsøker han å bidra til bruk og tilgang til teknologiske tjenester og hjelpemidler for kommunenes eldre, samtidig er han deres stemme som brukere.

Det er Pensjonistforbundet som rekrutterer teknologiambassadører. De har som mål at det skal være minst én av dem i hver kommune. En teknologiambassadør er et bindeledd mellom eldreråd, kommune, lag og foreninger, og Kjell har i tillegg et tett samarbeid med kommunens velferdsteknologi-koordinator.

Hva gjør en teknologiambassadører?

Teknologiambassadører fremsnakker digitale løsninger blant pensjonister og eldre, hjelper til med kunnskap om for eksempel digitale helsetjenester eller sending og mottak av e-post. De forsøker å inspirere til bruk av digitale løsninger, også blant eldre som har lav digital kompetanse.

Som bindeleddet mellom kommune, eldreråd og lag og foreninger, representerer de pensjonistenes stemme i hverdagen med teknologi og velferdsteknologi.    

Hva er velferdsteknologi?

Velferdsteknologi er teknologisk assistanse som bidrar til økt trygghet, sikkerhet, sosial deltagelse, mobilitet og fysisk og kulturell aktivitet og styrker den enkeltes evne til å klare seg selv i hverdagen til tross for sykdom og sosial, psykisk eller fysisk nedsatt funksjonsevne.

Mer om velferdsteknologi i Flekkefjord.